Ko se odločamo za sklenitev nezgodnega zavarovanja, je pomembno da izberemo primerna kritja.

Najpomembnejše pri nezgodnem zavarovanje je zagotovo trajna invalidnost.

Na žalost pa večina pri izbiri kritij bolj pogleduje proti bolnišničnemu dnevu in dnevni odškodnini. Ta dva kritja predstavljatea večinski delež pri skupni premiji, prav tako pa ne moremo doseči visoke odškodnine v primeru dolgoročnih poškodb.

Tako si bomo sedaj pogledali kakšna je premija za trajno invalidnost.

Še prej pa preverimo, kaj vpliva na višino premije. To je:

 • višina zavarovalne vsote
 • delo, ki ga opravljamo
 • športne in prostočasne aktinosti, ki vplivajo na povečanje rizika za nezgodo.

Starost in spol ne vplivata na višino premije.

Trajna invalidnost za 75.000€

Preko zavarovalnice Wiener Stadtische, za katero tudi sklepamo nezgodna zavarovanja, je najvišja zavarovalna vsota za trajno invalidnost 75.000€.

Zraven tega se ZV povišuje progresivno in znaša pri trajni invalidnosti nad 90% kar 400% dogovorjene ZV. V primeru sklenitve trajne invalidnosti za 75.000€ bi bilo izplačilo v primeru 100% invalidnosti tako 300.000€.

Cena za 75.000€ ZV bi bila:

 • 114,05€ na leto za manj rizične poklice (administracija, …)
 • 151,69€ na leto za rizične poklice (gradbeništvo, …)

Ostale ZV pri trajni invalidnosti

Kljub temu, da priporočamo kar se da visoko zavarovalno vsoto za primer trajne invalidnosti, navedimo še nekaj primerov z nižjo ZV.

ZV 20.000€

 • 30,41€ za nerizične poklice
 • 40,45€ za rizične poklice

ZV 50.000€

 • 76,04€ za nerizične poklice
 • 101,13€ za bolj rizične poklice

V primeru, da imate pri zavarovalnici že sklenjeno kakšno zavarovanje (nepremičnina, življenjsko, …) dobite na premijo še nekaj popusta.

Zgoraj navedene cene za trajno invalidnost so inforamtivne narave in so bile veljavne v času nastanka te objave in se lahko v prihodnje spremenijo.

V kolikor vas zanima cena za nezgodno zavarovanje, vam lahko naša stran koristi.

Na njej najdete obrazec preko katerega si lahko brezplačno naročite informativni izračun in tako preverite ceno za nezgodno zavarovanje.

Na ceno oz. višino premije vpliva več faktorjev, tako da je dobro, da na zažetku izpolnite takšna kritja, kot jih želite. Kasneje lahko izračun ali ponudbo tudi prilagodimo glede na naša priporočila ali vaše dodatne želje.

Po poslani ceni, nas kontaktirajte in nam sporočite svoje mnenje. V kolikor vam je cena previsoka, nam lahko to sporočite in preverili bomo, kako bi lahko ceno nekoliko znižali. Pri nezgodnih zavarovanjih ni tako velikih komercialnih popustov, kot smo jih vajeni pri zavarovanju avta, ampak kljub temu se lahko kaj naredi na ceni.

Dodatno lahko preverimo katera kritja so za vas pomembna in v kakšnem obsegu.

Obrazec najdete na prvi strani ali na strani Izračun.

Na spletu najdete informacije za vse vrste zavarovanj, tudi nezgodno.

Glede na ime spletne strani, bomo na tej strani govorili o nezgodnih zavarovanjih, njihovih kritjih in ostalih lastnostih, tako da boste dobili vse potrebne informacije o tej vrsti zavarovanj.

Še posebej pa se bomo dotaknili sklepanja preko spleta.

Splet vam omogoča, da večino potrebnih stvari uredite preko spleta, tako prihranite na času in denarju.

Pri nezgodnem zavarovanju je najprej potrebno vedeti, kakšna kritja vse obstajajo. Nato pridobimo ceno za kritja, ki jih želimo. Na koncu pa sklenemo primerno zavarovanje, ki ustreza kritjem, ki jih potrebujemo in da je primerna tudi cena.

 1. Klede kritij bomo na strani veliko napisali, predvsem pa se je tukaj potrebno zavedati, da je med njimi najpomembnejša trajna invalidnost. Zraven tega je na voljo tudi nezgodna smrt, dnevna odškodnina in bolnišnični dan. Dodatno lahko priključimo tudi zlom kosti, mesečne rente v primeru invalidnosti in še nekaj drugih nevarnosti.
 2. Na pri strani Nezgonozavarovanje.si si lahko naročite informativni izračun. V njem označite kritja, ki jih želite in izpolnite druge podatke o sebi ali osebi, ki jo želite zavarovati. Po poslanem obrazcu vam bomo v nekaj dneh poslali višino premije za izbrana kritja. Premijo je možno plačevati letno, polletno, četrtletno ali mesečno.
 3. Po tem, ko pregledate kritja in ceno se dogovorimo za sklenitev nezgodnega zavarovanja, ki ga lahko sklenemo preko spleta ali se naš zastopnik oglasi pri vas. Preferiramo obisk našega zastopnika, saj s tem še enkrat preverimo vse podrobnosti, da se izognemo napakam in tako res sklenete zavarovanje, ki ga želite. Zavarovanja sklepamo po celi Sloveniji.